Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 12 szt
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
szczypiorek 1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szkl
śmietana 4 łyżki
majonez 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z pieczarek

Pieczarki płuczemy i ścieramy na tarce. 10 jajek gotujemy na twardo. Cbulę obieramy i drobno kroimy. Razem z pieczarkami podsmażamy na łyżce oleju. Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek , posiekać i dodać do pieczarek i cebuli. Wbijamy dwa jajka dobrze wymieszać dodając sól i pieprz do smaku. Następnie dodać ser, posiekany drobno szczypiorek, bułkę tartą, śmietanę, majonez i dobrze wszystko wymieszać. Wymieszaną masę wkłądamy do blaszki i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopniu przez około godzinę. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 30.11.2013 08:50
mniam mniammm
erym 18.07.2013 14:26
na pewno smaczny, musze wyprobowac przepis!
gacopierz23 09.05.2013 12:20
dobry na piątek
kasiek 22.02.2013 22:08
faktycznie to jest przepis na mniejszą blachę, ale zawsze można zrobić podwójną porcję :)
IZABELA29 22.02.2013 10:30
ile tego pasztetu wychodzi? 300 g pieczarek to trochę mało na jakąś dużą ilość
ben-ka 22.02.2013 10:17
ciekawy przepis.
Ewelina47 25.11.2012 13:05
taki inny pasztecik, pycha
kamyk 28.09.2012 21:21
ciekawe jak smakuje taki " pasztet "
parysek10 21.09.2012 16:24
idealny dla wegetarian

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak