Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet rybny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 300 g
białko 2
śmietana kremowa 30% 300 g
orzeszki pistacjowe 60 g
koperek 3 łyżki
łosoś wędzony plastry 200 g
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet rybny

filety drobno pokroj,.bialko lekko ubij.pistacje posiekaj. rybę wymieszaj z białkiem dpdaj sol pieprz i papryki trochę.miske wstaw do większego naczynia wypełnionego lodem i miksuj dodając cienkim strumieniem śmietane az masa będzie jednolita.dodaj orzeszki..Forme zaroodporna wysmaruj masłem wykładaj wędzonym lososiem tak aby końce wystawały z formy wloz mase rybną i przykryj koncami lososia które wystają poza brzegi.forme ustaw na blasze wypelniona woda i wsat w 190 stopni na ok do 35 min,.pasztet zostaw na 20 min w stygnącym piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak