Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet pieczony

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 100 g
pierś z kurczaka 1 sztuka
marchewka ugotowana 3 sztuki
por (biała część) mały kawałek
seler korzeniowy 1/2 główki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Liść lubczyku suszony Prymat szczypta
sól do smaku
smalec 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta

Porada

Można wykorzystać takie mięso jak mamy z rosołu, nie koniecznie te co ja.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet pieczony

Mięso i warzywa biorę z rosołu.
Wszystko jest ugotowane i miękkie.
Wrzucam do miksera i czekam aż się połączą wszystkie składniki.
Jeśli jest trochę za suche, dolewam wody.
Następnie dodajemy przyprawy, jajko, bułkę i wszystko mieszamy.
Wlewamy do foremki.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 09.12.2016 19:51
apetyczny pasztet
Edita 08.12.2016 15:00
pyszny pasztet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak