Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z farszem z białej kiełbasy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkalnki
mleko 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
drożdże 5 dag
masło 1 kostka
kiełbasa biała 5 sztuk
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z farszem z białej kiełbasy

Drożdże rozpuścić w letnim mleku i poczekać aż podrosną. Mąkę posiekać z miękkim tłuszczem. Zaczyn wlać do mąki, dodać jajo, szczyptę soli i zagnieść ciasto. ciasto zawinąć w czystą ściereczkę, włożyć do dużego garnka z wodą. Odstawić w ciepłe miejsce i czekać aż ciasto wypłynie.
Kiełbaski rozciąć i wyjąć zawartość ze środka o miseczki.Dodać rozgnieciony czosnek i posiekaną cebulę. Całość wymieszać.
Rozwałkować dość cienko, pokroić w pasy szerokości 4-5 cm, ułożyć na środku nadzienie, zlepić, lekko spłaszczyć.
Ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem. Każdy pasztecik posmarować rozmąconym jajem i piec w nagrzanym piekarniku (220*C) na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota_31_ 02.04.2013 14:02
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak