Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z cielęciną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 mała
czosnek 1 ząbek
sok z limonki 1 łyżka
ciasto francuskie 1 opakowanie
bazylia świeża 10 gram
cielęcina 400 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z cielęciną

Cebulkę siekamy , podsmażamy, dodajemy do mięsa, z przeciśnietym przez praskę czosnkiem, sokiem z lmonki i posiekana bazylią, wyrabiamy masę. Na ciescie układamy cienki wałeczek arszu zwijamy kroimy na małe kawałki, można posmarować jajkiem, pieczemy 30 minut, w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 28.03.2011 14:51
cielęcinka mniamm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak