Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta ze szpinaku i cieciorki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 10 dkg
cieciorka konserwowa 1 puszka
natka pietruszki 1/2 pęczka
pomidory suszone Smak 3-4 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka

Porada

Można do pasty dodać również szpinak mrożony.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta ze szpinaku i cieciorki

Pietruszkę i szpinak umyć , osuszyć i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła , wrzucić pietruszkę , szpinak i smażyć ok. 5-7 minut. Cieciorkę odsączyć z zalewy i przepłukać przegotowaną wodą. Gdy szpinak wystygnie zmiksować go z pozostałym masłem, cieciorką i suszonymi drobno pokrojonymi pomidorami . Do pasty dodać sok z cytryny , przyprawić solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową , dobrze wymieszać. Podawać z bułką , chlebem lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.04.2015 00:32
Na pewno dobra.
Niebieska 06.04.2015 12:17
świetny dodatek do chlebka
adelajda 15.02.2015 16:48
Chętnie spróbuję
Janina 14.02.2015 16:04
Samo zdrowie;)
RenataZ-et 14.02.2015 14:30
super połączenie
kanu83 14.02.2015 12:54
ciekawy przepis
gosia56 14.02.2015 09:37
ciekawy przepis
Maridka19 14.02.2015 07:17
Fajnie wygląda :)
Ania321 13.02.2015 22:35
ciekawy przepis :)
ilka01 13.02.2015 22:26
super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak