Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Pasta z czerwonej soczewicy

5.0
(43)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.
Lekko pikantna pasta na bazie soczewicy, z włoskimi dodatkami, świetnie smakuje na kromce świeżego pieczywa.

Składniki:

soczewica czerwona
1 szklanka
pomidory suszone w zalewie
2 sztuki
oliwki zielone
10 sztuk
Sklep Prymat
zalewa z suszonych pomidorów
3 łyżki
ocet balsamiczny
1 łyżka
koncentrat pomidorowy
2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
Czosnek suszony Prymat
0.5 łyżeczki
Sklep Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
sól
0.5 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z czerwonej soczewicy

Soczewicę przepłukać zimną wodą, wrzucić do wrzącej wody i gotować przez 10 minut, a następnie osączyć na sitku. Pomidory i oliwki pokroić, wymieszać z zalewą, octem oraz przyprawami. Dodać lekko przestudzoną soczewicę i zblendować wszystkie składniki. Masa nie musi być jednolita, kawałki oliwek i suszonych pomidorów urozmaicają konsystencję pasty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 21.02.2019 19:42
Idealna pasta do domowego pieczywa :)
Basiliana 21.02.2019 20:39
Dziękuję:) Tak, z domowym pieczywem smakowałaby najlepiej:)
Bożena Matuszczyk 21.02.2019 10:07
Smakowita pasta ,a w dodatku bardzo zdrowa.;)
Basiliana 21.02.2019 20:38
Dziękuję:) Rzeczywiście, pasta jest bardzo smaczna i z powodzeniem może zastąpić pasztet:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak