Pasta z cukinii i pomidorów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • papryczka chili

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    400 ml
  • ocet

    2 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
  • oregano

    1 łyżeczka
  • bazylia

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 (gruboziarnista)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię wraz ze skórką starłam na tarce,posoliłam i odstawiłam na 2 godziny. Odcisnęłam sok,przełożyłam cukinię do garnka z grubym dnem,dodałam posiekaną i przesmażoną na oleju cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,posiekaną papryczkę chili i zalałam przecierem pomidorowym własnej roboty. Gotowałam przez godzinę na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Po godzinie dodałam ocet,cukier i pozostałe przyprawy,zmiksowałam wszystko blenderem i gotowałam kolejną godzinę.

Potem przełożyłam do słoiczków i pasteryzowałam je 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 02.10.2013 20:39
Mmmm, chyba mi odpowiada ;>
Ewa 02.10.2013 16:14
To coś dla mnie :)
sylwia_mc 02.10.2013 15:45
bardzo podoba mi się twój przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat