Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z ciecierzycy z rukolą i tymiankiem

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 ząbek
chili w płatkach 1/4 łyżeczka
sól do smaku
rukola 10 listek
olej 2 łyżka
tymianek 2 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z ciecierzycy z rukolą i tymiankiem

Ciecierzycę odsączyć z zalewy, przełożyć do naczynia. Dodać obrany czosnek, tymianek, chili, umytą i osuszoną rukolę, sól i olej. Wszystko zmiksować na jednolitą konsystencję. Podawać na domowych, świeżym pieczywie z plasterkami pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 12.09.2013 07:59
piękne zdjęcie
migotka28 07.09.2013 20:58
te kolorki zachęcają do spróbowania
Konczi 12.08.2013 20:58
fantastycznie się zapowiada, podoba mi się to połączenie smaków
Łucja 06.08.2013 00:13
pyszna i zdrowa pasta do kanapek :) świetny pomysł!
IwonaDD 01.08.2013 11:28
lubię ciecierzycę i rukolę, myśle,że takie połaczenie to strzał w 10-tkę
mufinka79 28.07.2013 12:31
Bardzo lubię takie pasty. Super propozycja :)
Adamorek 28.07.2013 12:02
doskonała pasta
2milutka 28.07.2013 11:44
super przepis do wypróbowania:)
Olga_SK 28.07.2013 11:39
Piękne kolory! Zdjęcie zdecydowanie zachęca do wypróbowania pasty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak