pasta z bobu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    0,5 kg
  • majonez

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • oliwa

    3 łyżki
  • koper

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mrożony bób ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego. Zmiksować z oliwą, roztartym czosnkiem, majonezem i jajkiem. Dodać pokrojony koperek i doprawić.
Pastą można smarować chleb

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Fiffi 16.10.2012 22:53
pycha
Habibi 01.03.2012 23:40
<b>Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysałmi na bardzo zróżnicowane potrawy :) Każdy znajdzie coś dla siebie :)</b>

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat