Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z bakłażana i papryki z zieloną oliwką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
papryka czerwona 1 szt
oliwki zielone 4 szt
olej lniany
olej rzepakowy
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z bakłażana i papryki z zieloną oliwką

Bakłażana kroimy w plasterki ,paprykę kroimy na 4 części usuwamy gniazda nasienne. Kropimy olejem rzepakowym i grillujemy na patelni. Czosnek wyciskamy .Gdy warzywa są grillowane wkładamy je do malaksera dodajemy wyciśnięty czosnek,oliwki zielone .Miksujemy . Doprawiamy solą morską i olejem lnianym .Podajemy do warzyw ,mięsa ,kanapek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.10.2015 20:33
To jest cudo :)
agaK. 27.09.2012 23:57
super smak!
Anna133 27.09.2012 15:49
ciekawe połaączenie
Mr. & Mrs. Sandman 27.09.2012 11:23
Fantastyczne są takie pasty :)
iwa643 27.09.2012 10:22
Polcam pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak