Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Pasta z bakłażana i papryki z zieloną oliwką

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan
1 szt
papryka czerwona
1 szt
oliwki zielone
4 szt
Sklep Prymat
olej lniany
olej rzepakowy
czosnek
2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z bakłażana i papryki z zieloną oliwką

Bakłażana kroimy w plasterki ,paprykę kroimy na 4 części usuwamy gniazda nasienne. Kropimy olejem rzepakowym i grillujemy na patelni. Czosnek wyciskamy .Gdy warzywa są grillowane wkładamy je do malaksera dodajemy wyciśnięty czosnek,oliwki zielone .Miksujemy . Doprawiamy solą morską i olejem lnianym .Podajemy do warzyw ,mięsa ,kanapek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.10.2015 20:33
To jest cudo :)
agaK. 27.09.2012 23:57
super smak!
Anna133 27.09.2012 15:49
ciekawe połaączenie
Mr. & Mrs. Sandman 27.09.2012 11:23
Fantastyczne są takie pasty :)
iwa643 27.09.2012 10:22
Polcam pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak