Pasta z awokado i ciecierzycy

Pasta z awokado i ciecierzycy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cieciorka konserwowa

    1/2 puszki
  • awokado

    1/2 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sok z cytryny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasta z awokado i ciecierzycy foto
Ciecierzycę odsączyć.
Cytrynę sparzyć wrzątkiem. Przekroić na pół.
Czosnek obrać.
Awokado obrać
Krok 2 - Pasta z awokado i ciecierzycy foto
Ciecierzycę wrzucamy do blendera. Blendujemy na gładką masę.
Krok 3 - Pasta z awokado i ciecierzycy foto
Dodajemy czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz. Dodajemy awokado. Miksujemy
Krok 4 - Pasta z awokado i ciecierzycy foto
Przekładamy do miseczki. Polewamy jeszcze oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, posypujemy pieprzem, solą i czosnkiem niedźwiedzim.
Krok 5 - Pasta z awokado i ciecierzycy foto
Najlepiej smakuje z chlebem razowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

09.02.2017 21:13
wart zrobić

Renata9

09.02.2017 20:45
Dobra pasta na śniadanko.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat