Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta szczypiorkowo-jajeczna

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Szczypiorek cienki 1 pęczek
majonez tradycyjny 1 łyżka
śmietana 18 proc 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
oliwa 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta szczypiorkowo-jajeczna

Jajka ugotować na twardo,obrać ze skorupek ostudzić zetrzeć na tarce jarzynowej.Szczypiorek umyć osuszyć i posiekać drobno nozem,czosnek obrać przecisnać przez praskę. wszystkie składniki włozyć do miski dodać majonez ,olej oraz śmietanę ,doprawić do smaku solą pieprzem i zmiksować wszystko na jednolitą gładką pastę blenderem.
Włożyc do lodówki w celu schłodzenia.Podawać jako smarowidło do chlebka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 24.12.2013 07:09
uwielbiam takie pasty
Kulinarna Ja 23.06.2013 21:17
też ją odstatnio robiłam tylko bez czosnku :)
Janina 22.06.2013 20:39
Pyszna pasta ;)
Konczi 22.06.2013 19:37
bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak