Pasta śledziowa

Pasta śledziowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    10 dag
  • cebula

    1 szt
  • jabłko

    0,5 szt
  • żółtko jaja

    1 szt
  • kolendra

  • pieprz

  • śledzie

    2 (solone)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć, zdjąć skórę, zmielić w maszynce do mielenia wraz z zółtkiem i jabłkiem. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce. Masło utrzeć na puszystą masę, dodać zmielone śledzie, żółtko, jabłko i cebulę oraz przyprawy. Całość dalej ucierać do uzyskania jednolitej masy.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

22.01.2014 17:07
Idealna na kanapki.

RenataZ-et

26.07.2012 20:29
idealna do pieczywa

Mati13

08.07.2012 19:14
uwielbiam śledzie wiecto cos dla mnie

alaaa

27.06.2012 20:59
takiej jeszcze nie robiłam,ciekawy przepis

teresa18

16.06.2012 13:45
nigdy nie jadłam pasty ze śledzi, czas nadrobić straty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat