Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta marchewkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 3 sztuki
jajko 2 sztuki
majonez 1-2 łyżki
sól do smaku
ser topiony 1/2 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta marchewkowa

Kroki postępowania

1
Obrana marchew gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu i wystudzeniu rozgniatamy ja widelcem.
Krok 1 - Pasta marchewkowa foto
2
Jajka ugotowane na twardo obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach do marchewki.Wymieszać
Krok 2 - Pasta marchewkowa foto
3
Dodać 1/2 serka topionego śmietankowego (tego długiego), majonez i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Pasta marchewkowa foto
4
Pasta najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem
Krok 4 - Pasta marchewkowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1221 12.05.2013 14:30
świetnie wygląda, doskonała na śniadanie )
Marta1986 02.04.2013 13:23
pyszna ta pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak