Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa ze szpinakiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 2 garście
czosnek 2 ząbki
oliwa 1 łyżka
jajko 4 szt
śmietana 12% 1 łyżka
twaróg 20 (półtłusty)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa ze szpinakiem

Szpinak świeży myjemy i siekamy. Na patelni na oleju podsmażamy posiekany czosnek dodajemy szpinak i dusimy na małym ogniu, aż będzie miękki. Po usmażeniu szpinak studzimy. Jajka gotujemy na twardo - zimne obieramy i kroimy na małe kawałki. Miksujemy twaróg z jajkami , dodajemy śmietanę i zimny szpinak. Wszystko razem miksujemy i doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku. Pastę chłodzimy i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basia03 29.01.2014 07:50
jadłam to kiedyś u znajomych pyszna sprawa :)
Rafał10 28.01.2014 20:57
REWELACYJNY!!!!!!!!!!!!
Olga_SK 28.01.2014 11:50
Świetny pomysł :)
noninka77 28.01.2014 10:34
super wygląda:)
brioszka 28.01.2014 09:32
obłędny kolor!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak