Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 1 kostka
majonez 4 łyzki
mini zioła
śmietana 30% 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna

Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Po ugotowaniu studzimy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej duże oczka. Twaróg mieszamy z śmietaną 30 procent . Dodajemy starte jajka. Mieszamy i dodajemy majonez. Doprawiamy solą do smaku. Posypujemy mikro ziołami lub kiełkami. Całość chłodzimy i podajemy np do śniadania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 14.09.2013 09:01
chyba przez śmietanę wyszła taka rzadka ale pewnie bardzo smaczna
SmacznaPyza 13.09.2013 19:07
a dlaczego ona taka rzadka jest ?
bogusia19 13.09.2013 13:30
lubię wszelkie pasty
dodi 13.09.2013 09:15
pyszna ta pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak