Przepis i sposób przygotowania na: Pasta dla zdrowia i urody
PRZYGOTOWANIE:
1. Awokado obieramy ze skórki. W odmianie hass, przy dojrzałych owocach, skórkę możemy bez trudu ściągnąć palcami (powinna lekko odchodzić od miąższu).
Kawałki awokado przekładamy do naczynia skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy 2 łyżeczki octu jabłkowego oraz miodu, 2 ząbki czosnku i miksujemy wszystko na jednolitą i gładką masę.
Paprykę i oliwki kroimy w drobną kostkę, a pietruszkę siekamy. Wszystko dodajemy do zmiksowanej masy i dokładnie mieszamy łyżką. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
2. Gotową pastę przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce.
Pasta wspaniale smakuje ze świeżym pieczywem.
Życzę smacznego! :)