Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasiaczek.

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka owocowa 3 sztuki
mleko 3,2% 1/2 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat
cukier brązowy 3 łyżki
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pasiaczek.

Galaretki trzy różne kolory ,każdą rozpuszczamy w szklance gorącej wody ,pierwszą wlewamy do pojemniczka i studzimy ,w między czasie do rondelka wlewamy mleko,cukier ,cukier waniliowy i gotujemy wsypujemy żelatynę na pół litra mleka i mieszamy. Dzielimy na połowę ,pierwszą połowę studzimy i wylewamy zastygniętą galaretkę wkładamy do lodówki , jak stężeje wlewamy na to drugą galaretkę znowu do lodówki ,masę mleczną ,do lodówki i znowu galaretkę . Dość długo się to robi ale jest dobre i fajnie wygląda.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 10.02.2014 20:54
Można jeść oczami :-)
noninka77 05.02.2014 17:01
kolory rewelacyjne:)
Iwa27 05.02.2014 16:56
swietne dla dzieci :)
Renataj 05.02.2014 13:58
Śliczne kolorki.
Czyki 05.02.2014 13:56
Piękny deserek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak