Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha z morelami i kakao

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 0,5 kg
żółtko jajek 3 sztuki
masło 10 dag
cukier puder 15 dag
cukier waniliowy 1 sztuka
śmietana 30% 0,5 szklanki
kakao 0,5 szklanki
morele suszone około 10 sztuk

Porada

Ten serowy deser obowiązkowo gości u mnie w domu z okresie wielkanocnym. Smakuje jak serniczek na zimno zachwycając kakaowo-morelowym smakiem

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha z morelami i kakao


Ser mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Dokładamy cukier waniliowy, śmietankę i masło. Do utartej masy dokładamy stopniowo ser, kakao i pokrojone w kostkę morele. Masę serową przekładamy do głębokich salaterek wyłożonych wilgotną gazą. Nasze paschy wkładamy do lodówki na około 6 godzin. Gotowe wyjmujemy, ozdabiamy tartą czekoladą i morelami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.04.2014 23:46
Idealna na święta.
Czyki 06.04.2014 16:21
Bardzo smacznie wygląda:)
adelajda 05.04.2014 21:25
ja też kakaowej nie robiłam
luna76 05.04.2014 20:51
kakaowej jeszcze nie robiłam :) świetnie się prezentuje :)
Sylwia26 05.04.2014 19:37
ale pyszności
Iwa27 05.04.2014 19:27
nigdy nie robiłam paschy zacheciłas mnie :)
Pyszota 05.04.2014 19:23
piękna pascha
Katarzyna59 05.04.2014 18:32
apetycznie wygląda
smakoszek 05.04.2014 18:27
wygląda bardzo smacznie
gosia47-47 05.04.2014 17:58
bardzo apetyczna ta pascha :D idealna na święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak