Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasato di verdure - krem z warzyw

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 2 szt
seler korzeniowy 1/3 szt
por 1/2 szt
pietruszka zielona 1/2 pęczek
ziemniaki 2-3 szt
pomidor 1 szt
cebula 1 szt
sól
parmezan starty
cukinia 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
groszek zielony 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Pasato di verdure - krem z warzyw

Warzywa dokładnie umyć, a następnie pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka, w którym będziemy gotować zupę, zalać je wodą nieco ponad poziom warzyw. Przyprawić ostrożnie solą, kostką rosołową i bazylią. Gotować do miękkości. Gdy warzywa będą gotowe, zupę zmiksować lub przetrzeć. Sprawdzić smaki i jeszcze w razie potrzeby dosolić. Na talerzu podawać zupę z kroplą oliwy i odrobiną startego włoskiego sera (ja wolę jednak mnóstwo świeżej zieleniny). Skład zupy zależy przede wszystkim od tego jakie warzywa są akurat dostępne. Wiosną można dodać młodej botwiny,jesienią kawałek dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jusiaa 21.01.2014 18:38
Zdrowe jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak