Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowo-czosnkowa pierś z patelni grillowej

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat
olej
jarmuż 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowo-czosnkowa pierś z patelni grillowej

Pojedyńcze piersi przekroić wzdłuż na dwa płaty mięsa. Ja miałam jeszcze też dwie spore tzw. polędwiczki. Kawałki mięsa dokładnie opróczyć papryką i czosnkiem oraz delikatnie skropić olejem. Rozgrzać patelnię grillową i ugrillować mięsko z obu stron. Rozgrzać drugą patelnię z olejem i wrzucić jarmuż, smażyć aż zmięknie do smaku doprawić niewielką ilością czosnku. Jarmuż powinien zmieknąć i gdzieniegdzie się przysmażyć aby był chrupiący. Ugrillowane mięsko podać z uduszonym jarmużem, do tego zestawienia jeszcze podałam kuskus.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.12.2014 22:54
smaczne danie
misia53 01.12.2014 22:19
taki obiadek mogę zamówić
gosia1988 01.12.2014 20:47
pyszne danie na obiad
jasiek 01.12.2014 20:17
smakowicie doprawione
erym 01.12.2014 19:48
wyglada apetycznie, szkoda ze nie mam patelni grillowanej!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak