Paprykowe tuszki kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuszki kurczaka

    5 szt
  • olej

    2 łyżki
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1/2 łyzeczki
  • czosnek

    1 ząbek
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyzka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kurczaka myjemy osuszamy .Robimy marynatę do mięsa. Do miseczki wlewamy olej dodajemy wyciśnięty czosnek ,przyprawę do kurczaka ,paprykę słodka i ostra -mieszamy. Za pomocą pędzla malujemy mięso kurczak i odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę. Następnie obsmażamy kurczaczka na patelni teflonowej zaczynając od strony z skórką . Gdy mięso jest zarumienione wkładamy je do piekarnika. Pieczemy ok 35 minut z termoobiegiem w 190 stopniach .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agaK. 03.12.2012 13:56
ja bardzo podobnie robię:)
agam26 03.12.2012 11:31
ale pysznie wyglądają
Joanna46 02.12.2012 17:06
Pyszne.
wyattearp 02.12.2012 10:38
super
Ola1984 02.12.2012 09:16
klasyczne danie a jakie smaczne :)
gosia561 02.12.2012 08:45
cudownie złociste
iwa643 02.12.2012 07:52
polecam na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat