Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe tuszki kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuszki kurczaka 5 szt
olej 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 łyzeczki
czosnek 1 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe tuszki kurczaka

Mięso kurczaka myjemy osuszamy .Robimy marynatę do mięsa. Do miseczki wlewamy olej dodajemy wyciśnięty czosnek ,przyprawę do kurczaka ,paprykę słodka i ostra -mieszamy. Za pomocą pędzla malujemy mięso kurczak i odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę. Następnie obsmażamy kurczaczka na patelni teflonowej zaczynając od strony z skórką . Gdy mięso jest zarumienione wkładamy je do piekarnika. Pieczemy ok 35 minut z termoobiegiem w 190 stopniach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 03.12.2012 13:56
ja bardzo podobnie robię:)
agam26 03.12.2012 11:31
ale pysznie wyglądają
Joanna46 02.12.2012 17:06
Pyszne.
wyattearp 02.12.2012 10:38
super
Ola1984 02.12.2012 09:16
klasyczne danie a jakie smaczne :)
gosia561 02.12.2012 08:45
cudownie złociste
iwa643 02.12.2012 07:52
polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak