Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe risotto z tymiankiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż arborio 200 gram
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
przecier pomidorowy 1 łyżka
koperek szczypta
papryczka chili szczypta
sól szczypta
olej do podsmażenia warzyw
tymianek kilka (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe risotto z tymiankiem

Sposób na risotto 'po mojemu' :)

Ryż podsmażamy chwilę na oleju, następnie dodajemy dwie szklanki wody bądź bulionu. Mieszamy i gotujemy aż ryż wciągnie całą wodę.

Cebulę zarumieniamy na oleju, dodajemy pokrojone w kostkę papryki i dusimy do miękkości.

Tak przygotowane warzywa dodajemy do ryżu razem z łyżką przecieru. Doprawiamy posiekanymi ziołami, solą oraz chili.

Chwilę gotujemy, ciągle mieszając.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 31.01.2013 09:16
rewelka ! Uwielbiam risotto !
Madziela 03.01.2013 14:23
to risotto jest po prostu genialne :D
annagebalska 03.01.2013 06:02
pycha
meg1984 02.01.2013 16:28
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak