Paprykowe pieczarki na ciepło

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dkg
  • cebula

    1 duża
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • papryczka chili

    1/2 sztuki
  • sól do smaku

  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

    do smaku
  • czosnek

    do smaku
  • koperek

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

obrane pieczarki,obrana cebulę i paprykę pokroić niezbyt drobno.na patelni rozpuścić łyżeczkę masła i wrzucić wszystkie warzywa jednocześnie,chwilę podsmażyć,zmniejszyć gaz i przykryć pokrywką.po 10 minutach dodać przyprawy,drobno posiekaną papryczkę i koperek,wymieszać i podsmażyć aż odparuje cała woda. podawać gorące
Aleksandra/Olcia
pieczarki nadają się jako dodatek do ziemniaków,kaszy czy makaronu,ja zjadłam z pierogami ruskimi

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 20.06.2015 18:06
moje smaki,pyszne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat