Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe pieczarki na ciepło

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
cebula 1 duża
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryczka chili 1/2 sztuki
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
czosnek do smaku
koperek 2 łyżki
masło 1 łyżeczka

Porada

pieczarki nadają się jako dodatek do ziemniaków,kaszy czy makaronu,ja zjadłam z pierogami ruskimi

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe pieczarki na ciepło

obrane pieczarki,obrana cebulę i paprykę pokroić niezbyt drobno.na patelni rozpuścić łyżeczkę masła i wrzucić wszystkie warzywa jednocześnie,chwilę podsmażyć,zmniejszyć gaz i przykryć pokrywką.po 10 minutach dodać przyprawy,drobno posiekaną papryczkę i koperek,wymieszać i podsmażyć aż odparuje cała woda. podawać gorące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 20.06.2015 18:06
moje smaki,pyszne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak