Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa surówka z kapusty kiszonej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryczka chili 1 szt
marchewka 2 szt
kapusta kiszona 1/2 kg
olej rzepakowy
cukier
cebula 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa surówka z kapusty kiszonej

Kapustę kiszoną lekko odciskamy i lekko kroimy, żeby kapusta nie była za długa. Cebule obieramy i siekamy drobno. Papryczkę chilli myjemy usuwamy pestki i kroimy drobniutko. Paprykę czerwoną myjemy usuwamy pestki i kroimy drobno. Łączymy paprykę i cebulę z kapustą kiszoną. Mieszamy dobrze . Doprawiamy pieprzem , odrobiną cukru i olejem do smaku. Surówkę chłodzimy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 10.02.2014 10:00
smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak