Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa ryba z salsą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 2 szt
pomidor 1 szt
awokado 1 szt
ogórek 1 szt
szczypiorek posiekany
cytryna
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa ryba z salsą

Kroki postępowania

1
Rybę skropić sokiem z cytryny i obsypać przyprawą do ryb i słodką i ostrą papryką, a następnie obsmażyć z obu stron.
Krok 1 - Paprykowa ryba z salsą foto
2
Awokado, pomidora i ogórka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekany szczypiorek i sok z 1/2 cytryny.
Krok 2 - Paprykowa ryba z salsą foto
3
Rybę podawać z salsą. U mnie również z dodatkiem ryżu. Smacznego :)
Krok 3 - Paprykowa ryba z salsą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 17.09.2015 08:06
pyszny obiadek!
Anna133 17.09.2015 08:00
prosty sposób na smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak