Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki faszerowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryk 6 szt
mięso mielone 500 g
cebula 1 szt
pieczarki 2 szt
sól 3 łyżeczki
majeranek 2 łyżeczki
pieprz
jajko 1 szt
ser żółty
keczup
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki faszerowane

1. Ugotowany ryż połączyć z mięsem, jajkiem i drobno pokrojoną cebulą i pieczarkami.
2. Wymieszać i doprawić.
3. Paprykom obciąć górne części z ogonkiem. Wydrążyć i włożyć do środka farsz.
4. Piec 45-60 minut w 200 stopniach.
5. Podawać z keczupem :)

Na górę każdej papryczki można położyć plasterek sera bądź starty ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata999 29.01.2014 22:30
Lubię takie papryki.
Adamorek 29.01.2014 16:55
uwielbiam faszerowane warzywa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak