Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z ryb mieszanych

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Dziś chciałam podzielić się z Wami przepisem na pyszny paprykarz z ryb mieszanych. Paprykarz posmakował całej mojej rodzince, dlatego myślę, że i wam się przepis spodoba.

Składniki:

Składniki:

leszcz 600 g
szczupak 600 g
marchewki 3 szt.
pietruszka 1 szklanka
seler 1 ćwiartka
cebula 2 sztuki
ząbki czosnku 3 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
żółta papryka 2 sztuki
olej rzepakowy 1 szklanka
przecier pomidorowy 1 słoik
ketchup pikantny mały 1 słoik
pomidory krojone z puszki 1 puszka
ryż ugotowany 100 g
Chili z solą morską Prymat w młynku 2 szczypty
Sól morska z pieprzem Prymat w młynku 2 szczypty

Porada

Przyprawy dodajemy do smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z ryb mieszanych

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Do wrzącej wody włożyć ryby i gotować na małym ogniu około 30 minut. Następnie wyjąć ości, a mięso przepuścić przez maszynkę.
2. Cebulę oraz czosnek po obraniu pokroić w kostkę, a następnie włożyć na rozgrzany olej. Gdy cebula się zeszkli dodać starte na dużych oczkach warzywa.
3. Papryki po oczyszczeniu pokroić w kostkę i dodać do warzyw. Do warzyw dodać puszkę pomidorów i dusić około 30 minut.
4. Następnie dodać zmielone ryby i dusić kolejne 35 minut.
5. Na samym końcu dodać przyprawy, przecier pomidorowy, keczup oraz ugotowany na sypko ryż.
6. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie gorący paprykarz włożyć do czystych słoików i pasteryzować 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak