Grill: Ziemniaki z białym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt
  • biały ser

    10 dag
  • cebula

    1 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • krem chrzanowy Smak

    2 łyżki
  • pieprz czarny grubo mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser rozetrzeć z posiekaną cebulą, szczypiorkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać 2 łyżki kremu chrzanowego. Ziemniaki starannie wyszorować pod bieżącą wodą, osuszyć i natrzeć solą i przyprawą do grilla Prymat. Każdy owinąć w folię aluminiową wysmarowaną masłem i włożyć między węgle w grillu. Piec 40-50 min, do miękkości. Następnie odwinąć z folii, przekroić na pół i wyjąć łyżeczką część miąższu, pozostawiając dość grube ścianki. Masę serową rozetrzeć z wyjętym miąższem i napełnić tą masą wydrążone ziemniaki.
Podawać do mięs lub ryb z grilla.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Luka Li 07.03.2013 20:00
Fajne ziemniaczki!
ewka1978 05.07.2012 12:00
pyszności
Aleksandraa 05.07.2012 11:56
wygląda przepysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat