Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z farszem pieczarowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
bułka czerstwa 4 szt
pieczarki 15 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
jajko 1 szt
bulion warzywny 1 szkl
mleko 1/2 szkl
masło 4 łyżki
natka pietruszki 1 lyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z farszem pieczarowym

Bułki pokroić w kostkę, zrumienić na 2 łyżkach roztopionego masła. Pieczarki obrać, pokroić na połowy. Dusić na 1 łyżce masła, aż odparuje większa część płynu. Dodać posiekaną cebulę i czosnek, Smażyć chwilę razem.
Grzyby wymieszać z natką pietruszki, grzankami, ciepłym mlekiem i roztrzepanym jajkiem, Farsz doprawić solą, pieprzem, oraz gałką muszkatołową.
Z papryk ściąć wierzchy, oczyścić je z gniazd nasiennych, opłukać, osuszyć. Papryki napełnić farszem, umieścić w wysmarowanej pozostałym masłem formie.
Papryki przykryć ściętymi wierzchami, podlać bulionem. Zapiekać pod przykryciem ok 30 min w temp 200stC, odkryć i piec jeszcze 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak