Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w słoikach marynowana

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 kg
ocet 10 % 560 ml
cukier 560 ml
woda 2,6 litr
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
nasiona gorczycy Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w słoikach marynowana

Paprykę płuczemy, usuwamy nasiona i albedo. Kroimy w średniej grubości paski lub w większą kostkę.

Układamy w słoikach o pojemności 340-550 ml. Do każdego słoika wsypujemy łyżeczkę gorczycy, 2-3 ziarna pieprzu i ziela angielskiego oraz po 1 listku laurowym.

Wodę zagotowujemy z cukrem i octem. Gorącą wodą zalewamy paprykę. Na wierzch wlewamy po łyżce oleju, który chroni warzywa przed zepsuciem.

Słoiczki zakręcamy i od razu pasteryzujemy przez 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 02.05.2014 09:19
Pyszna papryczka, tez robię :-)
ao_12 02.05.2014 07:53
uwielbiam taką paprykę
adelajda 02.05.2014 06:34
dobra papryczka
Magula 01.05.2014 23:53
Pyszna papryka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak