Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Papryka nadziewana

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka
4
mięso mielone
35 dag
Sklep Prymat
pomidory
4
cebula
1
słonina
10 dag
ryż
10 dag
bulion
1 kostka
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
bazylia
do smaku
Sklep Prymat
tymianek
do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana

Paprykę dokładnie umyć. Odciąć końcówkę w kształcie pokrywek.Wyczyścić wnętrze oraz usunąć gniazda nasienne. Parzyć przez 5 minut we wrzącej wodzie. Odsączyć.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w drobną kostkę.Cebulę drobno posiekać a słoninę pokroić w paski.
Słoninę usmażyć na patelni, dodać cebulę, podsmażyć. Dodać mięso mielone, przyprawić i usmażyć. Wymieszać z pomidorami.
Ugotowany w bulionie na sypko ryż zmieszać z mięsem i odstawić.
Paprykę wypełnić nadzieniem, przykryć, włożyć do formy do pieczenia, napełnić bulionem na około
1 cm i dusić przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna21 12.09.2012 20:09
warto wypróbować
sylwia / sytofala 12.09.2012 13:27
apetyczne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak