Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 4
mięso mielone 35 dag
pomidory 4
cebula 1
słonina 10 dag
ryż 10 dag
bulion 1 kostka
pieprz do smaku
majeranek do smaku
bazylia do smaku
tymianek do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana

Paprykę dokładnie umyć. Odciąć końcówkę w kształcie pokrywek.Wyczyścić wnętrze oraz usunąć gniazda nasienne. Parzyć przez 5 minut we wrzącej wodzie. Odsączyć.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w drobną kostkę.Cebulę drobno posiekać a słoninę pokroić w paski.
Słoninę usmażyć na patelni, dodać cebulę, podsmażyć. Dodać mięso mielone, przyprawić i usmażyć. Wymieszać z pomidorami.
Ugotowany w bulionie na sypko ryż zmieszać z mięsem i odstawić.
Paprykę wypełnić nadzieniem, przykryć, włożyć do formy do pieczenia, napełnić bulionem na około
1 cm i dusić przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna21 12.09.2012 20:09
warto wypróbować
sylwia / sytofala 12.09.2012 13:27
apetyczne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak