Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

papryka czerwona 5 kg

zalewa

woda 1 litr
ocet 10 % 1.1/2 szkl
sól 2 łyżki
cukier 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
czosnek 1 główka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana




Paprykę umyć, wydrążyć nasiona, pokroić wzdłuż na 4 części, rzucić na gorącą wodę aby zmiękła. Słoiki dokładnie umyć, wyparzyć. Nakładać do słoików. Do każdego słoika dodać po jednym ząbku czosnku , po 2 łyżki oleju na 0,9 l.. Do zalewy wrzucić kilka listków laurowych, kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego.. Ugotować zalewę, gorącą wlewać do słoików. Zakręcić słoiki , pasteryzować około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 09.10.2016 10:55
Dzięki.)))
Habibi 03.10.2016 09:16
Domowa papryka jest najsmaczniejsza :)
KORAL 03.10.2016 09:07
Własna najlepsza :)
MonikaW 02.10.2016 21:16
uwielbiam taką paprykę
gosia56 02.10.2016 20:23
super bo domowa;)
Janina 02.10.2016 18:09
Bardzo lubimy;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak