Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 1 Kg
woda 600 Ml
ocet 250 Ml
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat 1,5 Łyżeczki
cukier 1,5 Łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 Na słoik
nasiona gorczycy Prymat Łyżeczka Na słoik
Ziele angielskie całe Prymat 3 Na słoik
Goździki całe Prymat 1-2 Na słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Papryke kroimy. Uciskamy je do wyparzonych sloikow, dodajac ziele, lisc, gozdziki. Do garnka wlewamy ocet z woda, przyprawiamy i zalewamy nasze sloiki. Sloiczki pasteryzujemy 20-25 min. Kladziemy je do gory dnem do ostygniecia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.11.2015 13:35
Bardzo lubię konserwową podawać do kolacji lub obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak