Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana pęczakiem i indykiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 4
pieczarki
czosnek 3 ząbki
cebula
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
oliwa
pęczak 2 szklanki
indyk 0,5 kg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana pęczakiem i indykiem

papryki myjemy, odcinamy czapeczkę i wyjmujemy środek. Smarujemy oliwą wewnątrz i zewnątrz, solimy i pieprzymy.
Kroimy cebulkę w kostkę i razem z mięsem podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki. W tym samym czasie gotujemy kaszę al dente. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni, składniki z patelni doprawiamy solą, pieprzem, gałką, czosnkiem i oregano. Faszerujemy paprykę. Pieczemy ok. 30-40 min. Dekoracja: listki oregano

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

galo90 28.11.2013 22:40
super przepis!
carmen 22.11.2013 21:08
pięknie podane ;]
2milutka 19.11.2013 21:44
uwielbiam taką
Andrzej8 19.11.2013 20:27
uwielbiam taką papryczkę
mikrusiak 19.11.2013 16:57
bardzo lubie papryki faszerowane... mniam mniam...:)
Marta11 19.11.2013 16:35
zapewne bardzo smaczne
patryska76 19.11.2013 15:54
Pięknie podana i wygląda bardzo apetycznie ;-)
Lis 19.11.2013 15:47
Pysznie się zapowiada - będę musiała spróbować:)
brioszka 19.11.2013 15:32
pięknie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak