Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kuskusem cebulowo-pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 średnie sztuki
pomidor 2 sztuki
cebula biała 2 sztuki
masło do smażenia
sól
pieprz
oliwa
tymianek 1/2 (suszony)
kasza 1.1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kuskusem cebulowo-pomidorowym

Odcinamy czapeczki z papryki i wydrążamy nasiona.
Kaszę kuskus zalewamy lekko osolonym wrzątkiem,przykrywamy i czekamy aż wsiąknie całą wodę.
Cebulę kroimy na drobniutką kosteczkę,pomidora obieramy ze skóry,wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy cebulę na złoty kolor potem dodajemy pokrojone pomidory i smażymy 2 minuty.Doprawiamy tymiankiem,solą i pieprzem.
Usmażoną cebulę i pomidora mieszamy z kuskusem.
Papryki smarujemy oliwą i posypujemy solą i pieprzem,napełniamy środki kuskusem bardzo ugniatając.
Napełnione papryki układamy na blasze do pieczenia.
Pieczemy 1 godzinę w nagrzanym wcześniej piekarniku do 200 s.c.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.10.2012 14:50
ciekawy farsz
Konczi 24.10.2012 11:32
cudne połączenie ! smaczne !
Magula 23.10.2012 22:10
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak