Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kurczakiem w pomidorach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 sztuki
papryczka chili 1 sztuka
pomidory suszone Smak kilka sztuk
filet z kurczaka 1-2 sztuki
cebula 1 sztuka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz
oliwa
ser żółty 1/2 kostki
fasola czerwona z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kurczakiem w pomidorach

1. Paprykę myjemy, oczyszczamy i płuczemy. Przekrawamy na pół i wkładamy do piekarnika na 10 min w temp 170 stopni.
2. Na patelnie wlewamy trochę oliwy i podsmażamy posiekaną cebulę, a po chwili dodajemy pokrojony w kostkę filet z kurczaka. Następnie wlewamy pomidory z puszki i dodajemy fasolę oraz kukurydzę, papryczkę chili (posiekaną) i pomidory z puszki. Wszystko razem dusimy i doprawiamy.
3. Przygotowanym farszem napełniamy połówki papryk i posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku 10-15 min. w 170 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 04.08.2016 15:11
Uwielbiam warzywa w takim wydaniu :)
Wafelek2601 04.08.2016 11:26
Bardzo lubię taką paprykę
halina17 04.08.2016 11:19
Same pyszności
RenataZ-et 04.08.2016 09:35
bardzo lubię takie faszerowane warzywa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak