Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAPPARDELLE Z DYNIĄ I PARMEZANEM W SOSIE MAŚLANYM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 200 g
dynia 200 g
śmietana 18 proc 200 ml
cebula 1 szt
masło 150 g
parmezan starty 4 łyzki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: PAPPARDELLE Z DYNIĄ I PARMEZANEM W SOSIE MAŚLANYM

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Na patelni roztapiamy masło, dodajemy posiekaną cebulę, solimy i pod przykryciem dusimy ok. 8 minut na wolnym ogniu.

Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię, doprawiamy gałką muszkatołową, przykrywamy i na wolnym ogniu dusimy do miękkości ( ok. 15 minut ).

Dolewamy śmietankę, dodajemy połowę parmezanu, posiekaną natkę, sól i pieprz – mieszamy.

Podajemy z ugotowanym al dente makaronem , resztą parmezanu i świeżą natką.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 03.12.2015 12:45
pyszna potrawa z dynią
Konczi 26.09.2015 16:33
bardzo lubię - pycha !
Ola1984 26.09.2015 15:43
Świetna propozycja na pożywny obiad :)
dollce 26.09.2015 15:40
Wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak