Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pappardelle

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron pappardelle 1 opakowanie
szpinak 500 g
suszone pomidory 1/2 sloiczka
masło 2 lyzki
cebula 1
czosnek 2 zabki
kremówka 400 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pappardelle

Kroki postępowania

1
Makaron Pappardelle gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Umyte liście świeżego szpinaku dorzucamy do cebulki.
Krok 1 - Pappardelle foto
2
Gdy szpinak nam się skurczy dodajemy pokrojone drobno suszone pomidory. Mieszamy.
Krok 2 - Pappardelle foto
3
Następnie dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku i przyprawiamy pieprzem i solą. Na koniec wlewamy kremówkę, gdy nam się podgrzeje dodajemy makaron i mieszamy.
Krok 3 - Pappardelle foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 03.07.2013 12:07
Kocham taki makaron. Akurat wszystkie składniki mam pod ręką, więc chyba się skuszę.
meg1984 03.07.2013 09:54
ciekawe danie
Monika-twin 03.07.2013 09:01
Lubie makarony
iwi 03.07.2013 08:23
Cudowny smak
Paolcia 03.07.2013 07:57
ooo to coś dla mnie :)
aisza1 03.07.2013 07:53
pyszny obiad
Agnieszka-87-25 03.07.2013 07:38
niby tak nie wiele składników a tak smacznie wygląda
aginaa 03.07.2013 07:31
polecam wszystkim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak