Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 30% 700 ml
laska wanilii 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
cukier 4 łyżki
truskawki 200 gram
cukier puder 3 łyżki
likier brzoskiwiniowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta

Do połowy śmietanki dodajemy żelatynę i odstawiamy do napęcznienia. Dodajemy środek wydrążony z laski wanilii, cukier i pozostałą śmietanę i podgrzewamy. Gotujemy ok 2 minuty ciągle mieszając. Przelewamy śmietankę do filiżanek. Ostawiamy do zastygnięcia. Truskawki miksujemy. Dodajemy cukier i podgrzewamy gdy owoce się zagotują dodajemy likier i gotujemy chwile by sos zredukował swoją obiętosć. Filiżanki zanurzamy na chwile we wrzątku i wyjmujemy zawartość , podajemy z sosem truskawkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak