Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna Cotta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 250 ml
mleko 2% 250 ml
cukier 80 g
wod 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Panna Cotta

Śmietanę 30 % oraz mleko wlać do garnka dodać cukier oraz cukier wanilinowy rozpuścić i zagotować. w miseczce 3 łyżeczki żelatyny zalać 2 łyżkami wody. Gdy mleko ze śmietanką zacznie się gotować natychmiast zdjąć z ognia po czym dodać rozpuszczoną żelatynę, mieszać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Wlać do kubeczków po 125 ml do każdego. Schłodzić gdy stężeje (zwykle trwa to do 3-4 godzin) przyozdobić syropem i przyozdobić według własnych upodobań. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta19 09.02.2013 18:14
uwielbiam ten deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak