Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panna cota z polewą czekoladową

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 400 ml
wanilia 1 szt
cukier 3/4 szkl
polewa czekoladowa
owoce
Żelatyna wieprzowa Prymat
kremówka 600 ml

Przepis i sposób przygotowania na: panna cota z polewą czekoladową

Kroki postępowania

1
mleko łączymy ze śmietaną i zagotowujemy dodając cukier i przeciętą laskę wanilii z której nożem wyciągamy nasionka i też dodajemy je do mleka
Krok 1 - panna cota z polewą czekoladową foto
2
żelatynę moczymy w pół szklance wody, mleko ściągamy z ognia i dodajemy napęczniałą żelatynę, mieszamy do całkowitego jej rozpuszczenia. Tak przygotowaną masę wlewamy do filiżanek lub specjalnych foremek i odstawiamy na minimum 4 godziny w chłodne miejsce do stężenia
Krok 2 - panna cota z polewą czekoladową foto
3
deser wykładamy na talerzyk, jeśli nie chce wyjść to na chwilę filiżankę zanurzamy we wrzątku, polewę roztapiamy i lekko przechłodzoną polewamy dekoracyjnie deser, na koniec przyozdabiamy sezonowym owocem
Krok 3 - panna cota z polewą czekoladową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 07.11.2012 09:00
uwielbiam ten deser.
olkaaa 05.10.2012 09:10
bardzo lubię
misia53 02.10.2012 23:25
zniewający deser
andrzej10 29.09.2012 00:21
warte wypróbowania
Ewa6274879 26.09.2012 13:25
smakowity deser :)
biatriss 26.09.2012 11:48
ulubione!
polly66 25.09.2012 21:06
zawsze to powtarzam - panna cotta to najlepszy deser na ziemi ^^
Konczi 25.09.2012 21:01
pycha
emeslive 25.09.2012 20:57
Ślicznie wygląda ten deser, bardzo mi się podoba!
Sylwia26 25.09.2012 20:43
lubię ten deser :)
Miki 25.09.2012 20:23
super
owca441 25.09.2012 20:22
pysznie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak