Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany morszczuk

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fileta z morszczuka 500 g
( po rozmrożeniu )
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
jajko 3
papryki słodkiej 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany morszczuk

Kroki postępowania

1
Filety z morszczuka po rozmrożeniu umyć i osuszyć. Każdy filet przeciąć na pół a potem oprószyć solą i mocno pieprzem cytrynowym ( jeśli ktoś nie lubi może dać pieprzu mniej ).
Krok 1 - Panierowany morszczuk foto
2
Tak przyprawione ryby zostawić na 20 minut. Potem jajka rozbełtać z odrobiną soli i papryką, na talerz wysypać bułkę tartą a na patelnie wlać olej.
Krok 2 - Panierowany morszczuk foto
3
Filety maczać w jajku, panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju na złoto brązowy kolor.
Krok 3 - Panierowany morszczuk foto
4
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Krok 4 - Panierowany morszczuk foto
5
Podawać np. z frytkami i surówką.
Krok 5 - Panierowany morszczuk foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.01.2014 18:07
proste i smaczne danie
krystyna330 19.01.2014 17:57
ale pyszności serwujesz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak