panga z cebulą i pieczarkami

panga z cebulą i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 kg
  • pieczarki

    1 kg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • masło

    3 łyżki
  • panga

    1,5 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania panga z cebulą i pieczarkami

Pangę umyć, pokroić na niewielkie kawałki, oprószyć solą i pieprzem, zostawić. W między czasie cebulę pokroić w piórka, a pieczarki w plasterki. W woku rozgrzać masło i wrzucić na nie cebulkę, lekko podsmażyć i dodać pieczarki, doprawić do smaku. Na teflonowej patelni (ja użyłam patelnię do naleśników) usmażyć na sucho (bez tłuszczu ) pangę. Usmażone kawałki dodać do cebuli i pieczarek, gdy te puszczą wystarczającą ilość soku aby ryba była prawie cała przykryta (jak na zdjęciu), jeżeli soku jest za mało, można dodać odrobinę wody. Dusić pod przykryciem 5 minut, a następnie odkryć i czekać aż większość wody wyparuje (pilnować aby się nie przypiekło). Podawać z ziemniakami w wody lub zwykłym chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat