Panga w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panga

    1 kg
  • mąka

    30 g
  • jajko

    3 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    50 g
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1/2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rybę rozmrozić, nadmiar wody odsączyć za pomocą papierowego ręcznika, następnie rybę pokroić na części.
każdy kawałek ryby posypać przyprawą do ryb, odstawić na 10-15 min.następnie każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat