Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pana Cotta

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2% 200 ml
śmietana 30% 200 ml
biała czekolada 5 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 10 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pana Cotta

Mleko ze śmietanką podgrzać i rozpuścić w nim białą czekoladę, następnie zagotować w gorącym płynie rozpuścić żelatynę i przestudzeniu wlać do 5 szklaneczek i odstawić do zastygnięcia.
Brzoskwinie po odsączeniu z soku zmiksować na mus i wylać go na zastygnięty deser, wierzch ozdobić truskawkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 10.03.2014 09:44
pięknie wygląda
Kolorowa 09.03.2014 20:28
Dodaj może truskawki jako składnik. Super wygląda ten deser ;)
Mysiunia 09.03.2014 20:25
pyszny deser, w pięknym wydaniu
Kejti 09.03.2014 19:46
Obłędnie się prezentuje,skosztuję :-)
Mniam 09.03.2014 19:42
Pyszny deser i pięknie wygląda.
Wiesława1 09.03.2014 19:26
pyszny deser
DorotaZ 09.03.2014 18:57
Smakowicie wygląda:)
Alex_M 09.03.2014 18:33
pyszny deser i jak pięknie wygląda! :)
wyattearp 09.03.2014 18:08
poproszę deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak