Paluszki solone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    3/4 kostki
  • smalec

    1/4 kostki
  • jaja

    4 sztuki
  • drożdże

    10 dag
  • mąka

    1 kg
  • śmietana

    1/2 l
  • sól

  • kminek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszczamy z cukrem, dodajemy pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto. Dzieli go na małe kawałki i zawijamy paluszki (jak na zdjęciu). Smarujemy rozkłóconym białkiem, posypujemy kminkiem. Pieczemy na słoty kolor około 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat