Przepis i sposób przygotowania na: Owsianka z kakao i orzechami
Szukacie przepisów z dodatkiem kakao? Oczywiście możecie sięgnąć po ten na muffinki kakaowe czy szybkie ciasto ucierane waniliowo-kakaowe, ale co powiecie na owsiankę kakaową? Taka wariacja smakowa klasycznej owsianki to ciekawe urozmaicenie codziennie przygotowywanych śniadań. Dodatek kakao oraz startej czekolady potrafi zupełnie odmienić tradycyjną owsiankę i nadać jej wyrazisty aromat kakaowo-czekoladowy. Do tak przygotowanej owsianki kakaowej koniecznie dodajcie ulubione owoce lub bakalie, które nie tylko będą świetnym akcentem smakowym, ale też wzbogacą strukturę owsianki.
Przepis na owsiankę kakaową:
1. Mleko zagotuj w rondelku, dodaj 1 i 1/2 banana rozgniecionego widelcem. Dodaj również ekstrakt waniliowy (polecam Cukier z wanilią Prymat), sól, płatki owsiane, kakao i miód.
2. Gotuj na małym ogniu przez ok. 7 minut. Owsiankę przełóż do miseczek. Podawaj z bananem pokrojonym w plasterki, orzechami, cynamonem i startą czekoladą.
SMACZNEGO!