Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsianka migdałowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

produkty zbożowe

płatki owsiane 5 łyżek

Lista składników

miód 2 łyżeczka

(opcjonalnie) Przyprawy

cynamon 1 szczypta

Bakalie i nasiona

wiórki kokosowe 1 łyżeczka
migdały 5 sztuk

Porada

Zalanie płatków owsianych co najmniej kilka godzin przed spożyciem zapobiega wypłukiwaniu z organizmu wapnia.

Przepis i sposób przygotowania na: Owsianka migdałowa

1. Dzień wcześniej zalewamy płatki owsiane mlekiem (lub wodą-wersja dla odchudzających się) i odstawiamy na noc.
2. Rano podgrzewamy płatki wraz z mlekiem [wodą] w rondelku.
3. Po chwilowym ostygnięciu dodajemy miód, cynamon, migdały, aromat migdałowy i wiórki kokosowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak